[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_gallery source=”external_link” type=”flickity_style” flickity_controls=”pagination” flickity_box_shadow=”none” onclick=”link_no” custom_srcs=”#E-8_aHR0cHMlM0ElMkYlMkZwaG90b3MuYXBwLmdvby5nbCUyRnhFRTNlV05rbWhNcFdud0c5JTJDaHR0cHMlM0ElMkYlMkZwaG90b3MuYXBwLmdvby5nbCUyRkd5Q0VSTEFzMTMzSk5rZTM2JTJDaHR0cHMlM0ElMkYlMkZwaG90b3MuYXBwLmdvby5nbCUyRmkxa0JhNUNjTURkclRVM3I5JTJDaHR0cHMlM0ElMkYlMkZwaG90b3MuYXBwLmdvby5nbCUyRkdjcTM2b3d5YUpNdmZiUFlBJTJDaHR0cHMlM0ElMkYlMkZwaG90b3MuYXBwLmdvby5nbCUyRndYdXZ0VmIyRGd3em8zTUE5JTJDaHR0cHMlM0ElMkYlMkZwaG90b3MuYXBwLmdvby5nbCUyRnBMcWtocDY4a2lmb2h6Rlk4JTJDJTJD”][vc_column_text]19-01-2008

Vlucht Part II
Na het aantal uur gewacht te hebben op Osaka Airport ging de reis op schema weer verder.
Ik had het voor elkaar gekregen om een stoel aan het raam te bemachtigen en trots keek ik naar buiten. Helaas was ik even vergeten dat het binnen enkele minuten weer donker zou worden en het dat de rest van de vlucht zou blijven. Naast me zaten een Nieuw Zeelandse corpulente man en zijn iets minder corpulente vrouw. Ze kwamen uit Dunedin, wat op het zuidelijk eiland ligt. Praten lukte niet echt aangezien zij, net als ik de vorige nacht, zich op het aanbod films stortten. Ik vond het niet zo heel erg, aangezien ik mij vooral focuste op het gesloten raampje, met een kussen ertussen en mijn ogen dicht.

Zes uur later werd ik weer wakker. Ik keek nog even 3:10 to Yuma (best koele nieuw-western film) en toen kwam de “zons opgang” boven de Tasmanzee. Het zwart verkleurde in helder blauw, dat weer verkleurde in groen/geel, en toen brak er een fel rood licht door. 10 minuten later was de zon te zien.

We landden op tijd op Christchurch en ik voelde me nog best fit. Ik moe even wachtten tot het vliegtuig door vloog naar Auckland.

Auckland
Auckland is een aparte stad. Het is over een wijd gebied verspreid met lage (enkel begane grond) houten huisjes en grote yuca’s, palmen, en pijnbomen erbij. Met name zijn er een soort prehistorische aandoende type den.
Naarmate je meer het centrum in komt (wat ik deed met een bus) worden de huizen hoger en lelijker. Al zijn er wel mooie gebouwen in het centrum, met als belangrijkste de Sky Tower, hebben ze ook behoorlijke gedrochten weten te creeeren.

Aangekomen in het centurm heb ik mijn spullen in een locker gedumpt en ben ik rond gaan lopen.. en lopen .. en lopen.. en op een gegeven moment kwam ik bij Albert Parc, een mooi met bloemen en planten (doh, park) glooiend aangelegd park waar om de zoveel meter een hoopje mens in het gras ligt. Dit omdat het zaterdag was en warm (hier voelt 25 graden echt warmer aan). Sommige van de hoopjes mens hadden ook zwervers kunnen zijn, van anderen leek het wel alsof ze in coma lagen. Ik had mijns choenen nu al dik twee dagen aan en besloot ze uit te doen, biven me vlogen alle vogels uit de boom, naast me schrok een hoopje mens wakker en rende weg. Ik bedacht me dat na zoveel lopen het een goed idee was om het lig voorbeeld te volgen en heb dus even in Albert Parc gelegen.

Na een half uur was ik het zat en daarnaast moest ik op zoek naar zonnecreme. Om een of andere reden kennen ze geen “normale” supermarkten hier. Je kan niet gezellig de ‘Elbert Hain’ binnen lopen. Na 2.5 uur zoeken vond ik uiteindelijk opeens “The Warehouse”, het was precies wat ik zocht. Een groot Frans-achtige supermarkt waar alles altijd in de uitverkoop is. Een zonnebrand crème gekocht en toen weer terug naar Sky Tower, waar mijn bus naar Rotorua zou vertrekken.

Rotorua
De weg naar Rotorua duurt best lang, iets meer dan 3 uur, maar dat is geen ramp want dan kon ik meteen naar het landschap kijken. Het eerste half uur kijk je nog naar kleine huisjes met yuca’s, daarna worden het vooral schapen en koeien in een groen/geel glooiend landschap, afgezet met houten hekken. Het deed me denken aan West Amerika.. terwijl ik daar nooit ben geweest.

Aangekomen in Rotorua kwam er niemand van Magic Memories mij ophalen. Ik belde en smste, maar geen reactie. Ik heb niet lang gewacht, want ik denk omdat ik had gemaild dat ik al een hostel had geboekt dat ze dachten dat ik daar wel uit mezelf naar toe zou gaan. Dat heb ik dus ook gedaan. Mijn kamer in de hostel is net iets groter dan de wc, die ernaast zit. Maar ach ik zit daar maar even. De rest van de dag ga ik op zoek naar kamers en mijn supervisor bellen. Heb nu ook een Nieuw Zeelands nummer: 02102582246.

Helaas kan ik mijn telefoon niet lang meer gebruiken, want ik heb geen Nieuw Zeelandse stekker en het is zondag, dus alle winkels die zo’n plug verkopen zullen ook wel dicht zijn.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][/vc_column][/vc_row]