Op aanraden van mijn vader breng ik een nieuwe rubriek, de “wist je dat”s. Waarin een korte samenvatting en weetjes staan van wat ik gezien en meegemaakt heb.

Wist je dat…

– Rotorua belachelijk veel winkeltjes heeft.. terwijl er helemaal niet zoveel toeristen rondlopen.
– Je bij Dick Smith electricity converter plugs kan kopen, maar dat ik me alleen nog de eerste naam kon herrineren van de winkel en dus niet kon vragen waar die was. (uiteindelijk zelf gevonden)
– Pack’N Save de goedkoopste supermarkt in Rotorua is, net zoiets als de Aldi (en groot!)
– Er belachelijk lelijke gebouwen in Rotorua staan, waarvan het lelijkste naast mijn hostel.
– Het vinden van een kamer niet bepaald makkelijk is.
– ik spaans 3 en 4 gehaald heb?!
– Ik een possum gezien heb toen ik gisteren 3 uur langs het meer gelopen heb.. en nu blaren heb op m’n voeten)
– Ik de namen van de straten hier al helemaal niet onthouden zal (voorbeeld: Pukuatua Street)
– Het geiser gebied best mooi is (geen foto)
– Ik nog geen foto’s kan updaten
– Je hier schelpdieren hebt die Piri Piri’s heten en dat daarover prehistorische wezens kruipen die je ook in fossielen vind (gesegmenteerde beesten, lijken wat op pissebedden).
– Ik nu best moe ben.

Het Geheim van Rijswijk
Al jaren is er iets mysterieus gaande in Rijswijk. De op het oog zo normale buurstad van Den Haag heeft wellicht een diep geheim. Al jaren reis ik met de trein van Den Haag richting het zuiden en daarbij passeer ik dan geregeld het ondergrondse station van Rijswijk. Bij het passeren komt door de kieren en gaten van de trein een indringende geur dringen die menig nek haar doet reizen. Waar komt de geur vandaan? Niemand die het antwoord heeft, tot NU!
Dezelfde geur komt namelijk uit de spui gaten van de Rotoruaanse geisers. Diep in het binnenste van de aarde vormen het magma en water een mix met zwavel, welke de aparte geur veroorzaken.
Bij het graven van het Rijswijkse station hebben de ingenieus geen rekening gehouden met het Rijswijkse vulkanische verleden. Waarmee kan worden gezegd dat Rijswijk NS een van de gevaarlijkste plekken van Nederland is ;). En wie weet is het geen zwavel, maar dan nog is het een plek waar je alleen komt als je verkouden bent.