De mini-docu

In opdracht van Duurzaam Den Haag hebben we een ‘modulaire mini-documentaire’ gemaakt over de energietransitie. Doel was om bewoners van Den Haag te informeren over wat hen te wachten staat mbt de energietransitie en hoe verschillende bewoners in de regio hier nu al mee om gaan. 

We gingen op zoek naar mensen met ene verschillend verhaal en verschillende kijk. Mensen met een diverse achtergrond en budget, want de energietransitie gaat niet alleen plaatsvinden onder de rijkeren. Het was echter een uitdaging om mensen uit al deze kringen te vinden, want het zijn vooral de huizenbezitters en hoger opgeleiden die de pioniers zijn op dit vlak.

Het idee was ook om deze portretten zo te maken dat je ze ook los van elkaar kan gebruiken. Elk stukje is dus een op zichzelf staand verhaaltje.  Dit gold ook voor de animatie. Elementen van de animatie hebben we ook weer toegepast in de gefilmde beelden, om de stijlen naar elkaar toe te brengen. 

Van het gas af

Rol: productie, camera, regie, interviewer

De animatie

Als onderdeel van de film hebben we een deel geanimeerd dat vooral dient om uitleg te geven over de huidige situatie. De animatie hebben we zo gemaakt dat deze ook los te gebruiken is. 

 

Losse fragmenten

Het idee was om de film zo op te bouwen dat ook losse fragmenten uit de film konden dienen als losstaande verhalen die op de website gebruikt konden worden. Ieder met een eigen onderwerp. 

De onderwerpen varieerden tussen ‘samenwerken (binnen een VvE)’, ‘Verbouwen’ en meer. 

 Jasper Strik, 2020©

Ik verzamel cookies.